Zamknij

Borzechowska sielawa nominowana do Perły

09:50, 17.09.2021 R.L Aktualizacja: 09:57, 18.09.2021
Skomentuj

W Borzechowie znów wielka radość! Znane są już bowiem wyniki konkursu kulinarnego o Bursztynowy Laur Marszałka Województwa Pomorskiego „Pomorskie Smaki”. I znów sukces odniosły borzechowskie „Modraki”, których danie konkursowe – marynowana morynka – otrzymało prestiżową nominację Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, a co za tym idzie będzie reprezentować województwo pomorskie podczas ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.

Marynowaną morynke (czyli sielawę) przygotowała przewodnicząca KGW „Modraki” Elżbieta Piórkowska. Dodajmy, iż ryby pochodzą z naszego jeziora Borzechowskiego Wielkiego, a Gospodyniom podarowało je zaprzyjaźnione Gospodarstwo Rybackie pana Tomany z Borzechowa. Jednym słowem: świetny, lokalny produkt i świetne, nasze Gospodynie to najlepszy przepis na sukces! Gratulujemy!

Dodajmy, iż kulinarne „Perły” zostaną wręczone podczas targów Smaki Regionów, które odbędą się 2-4 października 2021 r. w Poznaniu. Pomorskie! Trzymajmy kciuki za Gospodynie z Gminy Zblewo!

(R.L)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%