Zamknij

Poświęcenie i pasja fundamentami sukcesu

12:14, 21.11.2024 . Aktualizacja: 12:14, 21.11.2024
Skomentuj

Niedawno restauracja ARCO by Paco Perez otrzymała pierwszą w historii pomorskiej gastronomii Gwiazdkę Michelin dla Gdańska. Jaka była Pana reakcja jako szefa kuchni, kiedy dowiedział się o tym wyróżnieniu?

Pomyślałem, że w końcu po pięciu latach nasza ciężka praca i poświęcenie zostały docenione przez najważniejszy przewodnik gastronomiczny na świecie. Jestem szczęśliwy, ponieważ to był nasz główny cel, na który czekaliśmy z niecierpliwością, poświęcając po drodze tak wiele. Byłem i jestem niesamowicie wzruszony i dumny z całego zespołu.

Jakie czynniki wpłynęły na to, że restauracja ARCO by Paco Perez zyskała uznanie wśród komisji i ma tak mocną pozycję na gastronomicznym rynku Pomorza?

To bardzo proste, tylko trzeba pamiętać, że świetna restauracja nie powstaje dzięki pięknym wnętrzom czy zastawie stołowej. Budowana jest na latach poświęcenia i doświadczenia. Z mojej perspektywy zdobycie gwiazdki to nie tylko pięć lat spędzonych na tworzeniu ARCO, ale ponad 20 lat pracy kucharza, podczas których skupiłem się na tym najważniejszym celu. W drodze do niego poświęcałem wiele chwil z życia prywatnego, czego doświadcza wielu szefów kuchni. Do tego całkowicie oddałem się pasji do gotowania, dzięki czemu sumiennie podnosiłem umiejętności. Natomiast wielu ludzi myśli, że tworzenie restauracji jest prostsze, niż jest w rzeczywistości, ale musimy pamiętać, że wielkie rzeczy nie przychodzą do nas same.

Ciąg dalszy wywiadu na stronie Partnera

(.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%