W praktycznej części warsztatów uczestnicy przygotowywali własne, autorskie zestawy warzywnych kiszonek z dodatkiem najróżniejszych ziół i przypraw. Prowadząca warsztaty - dietetyczka Pani Ewa - zaprezentowała również kiszoną cytrynę, która smakuje rewelacyjnie.
Na deser była okazja do degustowacji rozpływających się w ustach słodkich pralin z daktyli. Organizatorzy dziękują gorąco pani Ewie za bardzo inspirujące warsztaty zielarskie.
Przed nami jeszcze 5 spotkań - kolejne warsztaty z serii "Kociewskie Zioła" będą 9 sierpnia o godzinie 17:00 na terenie Grodziska Owidz.. Organizatorzy serdecznie zapraszaję wszystkich chętnych. Nie ma potrzeby wcześniejszej rezerwacji
Projekt realizowany jest dzięki dofinansowaniu z LGD Chata Kociewia w ramach Programu Działaj Lokalnie X-2018
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz